En populær måte å utvide budsjettet på som har blitt enklere å delta i over de siste årene er trading og investering i kryptovaluta. Mest kjent er nok Bitcoin, men det er en rekke ulike såkalte altcoins som det investeres og handles i på nett. Et spørmsmål kan jo være om vi har egne norske krypto det går ann å handle i, og til dels hva som er av alternativer for Norge når du vil utvide budsjettet med krypto-trading.
Husk på at det er flere gode sider for kryptovaluta på nett slik som dette foretrukne alternativet for oss, der hvor vi har hentet mye av vår informasjon fra. Her kan du lese mer inngående om både norsk kryptovaluta og alternativer for nordmenn. For eksempel hvor du kan kjøpe kryptovaluta i Norge via internett, og de store altcoins.
IOTA – den norske valutaen
I 2015 var en nordmann med på laget og startet arbeidet med kryptovalutaen IOTA. Dette er dermed det nærmeste vi kommer en egen kryptovaluta fra Norge. Den ble lansert i 2017 og var i starten svær populær, på topp var den verdt hele 78 milliarder kroner. Dessverre ble denne kryptovalutaen i 2020 avviklet ettersom det kom rapporter om at hackere hadde greid å stjele ut fra digitale lommebøker for IOTA.
Dermed er det tilbake til de større internasjonale formene for kryptovaluta for nordmenn, og der er det særlig Bitcoin, Ripple og Etherum som gjelder per nå. Det er kanskje ikke så altfor overraskende at nok en gang er Bitcoin på toppen, tett fulgt av de andre. For den som trader og investerer i Norge følges de samme mønstrene som for utlandet som helhet. Vi må ikke glemme at dette er internasjonale valtuaer og Norge ikke er isolert fra hva som for eksempel er populært i USA.
Er det gode norske tradingportaler?
For nordmenn er det flere gode, og blant dem mange lette å starte med, alternativer for handel og investering i kryptovaluta. Portaler som eToro, og Norwegian Blok Exchange (en egen norsk kryptobørs) er åpne og anvendelige for den som ønsker å spe på sitt budsjett med en langsiktig, eller kortsiktig, investering i Bitcoin eller andre kryptovalutaer.
Som regel behøver en bare å finne markedsplassen som en ønsker å være del av, deretter må du opprette en brukerprofil, og ofte må du ha et visst minimumsbeløp som du investerer eller handler for når din profil skal bli regnet som aktiv.
Deretter så er det bare å handle og investere.
Dette kan fort vise seg å være en god hjelper på budsjettet, og vi tror på å utvide horisonten når det kommer til å utvide hva en har å rå med når budsjettet skal settes opp. Husk bare å lese deg opp, og å gjøre gode avveiinger.
Det er synd at det per i dag ikke er en egen norsk valuta der ute, men vi kan like godt henge med i det internasjonale markedet likeså takket være norskspråklige utgaver av de ulike portalene for handel og til og med egne.