Hopp til innholdet
Home » Seniorlån

Seniorlån

Et seniorlån er et godt alternativ for deg som er over 60, og som har kapital i bolig. Når man blir pensjonist har man god tid til å gjøre det man vil, og her trenger man kanskje noen penger til å komme i gang med prosjektene sine? Det kan være du vil bygge hytte, pusse opp hjemme eller gi barna forskudd på arv. Da er det greit med litt ekstra penger, og du kan lære mer om seniorlån for å finne ut om det er noe for deg.

Verdi i bolig

Når tiden for å pensjonere seg kommer, så har du trolig spart opp noe verdi i boligen. Enten om du har nedbetalt store deler, eller kanskje hele boliglånet, eller om du har en bolig som har steget mye i verdi. Dette kan kvalifisere deg til et seniorlån der du kan frigjøre oppsparte verdier fra boligen.

Før du søker om seniorlån

Å låne penger er en god mulighet til å kunne finansiere kjøp og prosjekter man ønsker å gjøre. Før man søker om hvilket som helst lån er det likevel viktig å undersøke lånet nøye. Finn ut av hvilke kra som stilles til deg som låner, og hvor dyrt lånet kommer til å bli. Det er tross alt viktig at du har råd til å bemanne lånet, og at det blir tatt opp i en periode der økonomien er stabil. Det er mange nordmenn som har rekord mye i gjeld, og ved å undersøke lånet godt før du kjøper, så kan du slippe unna gjeldsfella. Og en av de beste mulighetene for deg som senior er å ta et Seniorlån.

Muligheter for pensjonister i Norge i dag

Det å bli pensjonist i Norge i dag er ikke det samme som det var for bare ti år siden, og det er noe som endrer hverdagen for mange når de slutter å jobbe og begynner pensjonisttilværelse. Det å ha god kontroll på faste utgifter er en av de beste tingene man kan gjøre for økonomien sin, og dette gjelder naturligvis også pensjonister.

Når du som senior har behov for et lån, er det også naturligvis noen ting som blir litt annerledes, og derfor er seniorlån noe som kan være en god løsning. Dette er lånet for deg som er over 60 år og har lyst til å pusse opp huset, bygge på hytta eller til og med gi ungene forskudd på arv. For her kan du som har kapital i boligen din mulighet til å gjøre noen økonomiske grep som kan gjøre alderdommen din en litt annen enn den kanskje ellers kunne ha vært.

Når du har betalt ned på lånet ditt i mange år har du nemlig mest sannsynlig mange penger spart i boligen din fordi du har enten delvis eller helt nedbetalt lånet ditt, og med et seniorlån kan du få en god løsning til hvis du ønsker deg en litt annen økonomisk hverdag – nettopp fordi du har så mye penger spart opp i boligen din. Så hvis dette høres ut som noe for deg, kan det å snakke med banken om et seniorlån være noe for deg.