Hopp til innholdet

Slik finner du den perfekte investeringsplattformen

Slik finner du den perfekte investeringsplattformen

Når du skal begynne med investering er det viktig at du finner en god plattform som fungerer for deg og dine behov. Det finnes et hav av plattformer der ute og det kan derfor være vanskelig å velge. Vi skal komme med noen gode tips slik at valget blir litt enklere.

Det å finne en god plattform er ikke alltid like lett å det kan være vanskelig å vite hva man skal vurdere og se etter. Det finnes som sagt et hav av plattformer der ute så du har all rett til å være litt kresen når du ser etter en plattform å investere hos.

Brukervennlighet og tilleggsfunksjoner

Når du skal velge deg en plattform så er det viktig at du finner en som er enkel å bruke, spesielt om du er nybegynner. Det finnes mange plattformer som har detaljerte grafer og statistikk, men som nybegynner kan det være like greit å holde seg til det som er enkelt. Plattformen bør være enkel å bruke slik at du enkelt kan endre i profilen din, enkelt kan kjøpe og selge aksjer og ikke minst enkel for deg å bruke. Her bør du se etter en plattform som er godt designet slik at du ikke må bruke alt for mye tid på å sette deg inn i hvordan plattformen fungerer.

Det finnes også mange gode tilleggsfunksjoner det er verdt å vurdere. For eksempel har eToro Norge en god funksjon som heter CopyTrader. Dette er en funksjon som lar deg kopiere det erfarne tradere gjør. Dette kan være en super funksjon for deg som synes det er vanskelig å vite hva du skal investere i. På den måten slipper du å ta alle valg på egenhånd og du kan investere i aksjer og fond som du vet at erfarne tradere ser på som en god investering. Videre kan det være en god ide å se om plattformen har god historisk statistikk og en tilhørende app. Du bør rett og slett se etter funksjoner du tenker at du kan få bruk for.

Et godt utvalg og god sikkerhet

Du bør selvfølgelig også finne en plattform som har et godt utvalg. Her bør du finne en plattform som først og fremst tilbyr det du hovedsakelig ønsker å investere i, men du bør også ha muligheten til å kunne utvikle deg hos plattformen. Det vil si at du bør ha tilgang til spennende og interessante aksjer og fond du kanskje ønsker å investere i, i fremtiden. Enten dette er kryptovaluta, CFD-er, indeksfond eller utenlandske aksjer.

Sist, men ikke minst bør du absolutt vurdere plattformens sikkerhet. Om du velger en av de store og kjente plattformene så er ikke dette noe du trenger å bekymre deg veldig over, men det er likevel lurt å ha det på sjekklisten. Sikkerheten din er ekstremt viktig når det kommer til investering. Her bør du gode passord og du bør være sikker på at børsen ikke hackes fra tid til annen. Husk å alltid sette dine egne behov først.