Hopp til innholdet

Hvordan planlegge julen

Hvordan planlegge julen

Julen er på vei og de aller fleste gleder seg. Etter en ustabil periode der mange ikke fikk være sammen med familien i høytider og ved andre spesielle anledninger, gleder nok mange seg til en litt mer normal julefeiring. Det kan bli mye press rundt julen, og dette gjelder spesielt gaver til familien og de nærmeste. For de aller fleste er det nødvendig å planlegge julen og også sette opp et budsjett for dette. Det er fristende å kjøpe flotte gaver til familien og kanskje spesielt barna. 

Alle har opplevd en veldig uvanlig tid så det frister kanskje litt ekstra å gjøre ekstra stas av de nærmeste ved å gi de flotte gaver. Samtidig vil man unngå at situasjonen etter jul blir vanskelig fordi man har brukt for mye penger. Det er viktig å sette opp et budsjett for gaver der man setter av et visst beløp til hver person, og at man da holder seg til dette budsjettet. I planleggingen kan det også være viktig å se på økonomien generelt ,og da også bestemme om man trenger å ta ut et forbrukslån for å unngå dyr kredittkort gjeld. 

Det er mulig å spare en hel del ved å finne billige lån men betyr ikke at man nødvendigvis burde låne penger til å kjøpe gaver, men om man nå ønsker å gjøre litt ekstra stas av julen denne gangen, så burde man også planlegge dette for at det skal bli billigst mulig.

Stress mindre i førjulstiden 

Tiden før jul kan innebære stress for mange. Det er viktig og ikke miste det som betyr mest med julen. Det viktigste er å være sammen med de nærmeste, det er ikke viktig om alt er perfekt eller ikke. Det beste er at juleforberedelsene også blir en fin tid med familien. Bak gjerne pepperkaker sammen, men kanskje bedre og ikke prioritere at man skal bake de tradisjonelle syv slagene av julekaker. Her ligger nok forskjellen mellom en fin førjulstid med familien, og en der det blir mye stress. 

Sosiale medier øker nok presset her som med så mye annet i disse tider. På sosiale medier har alle det perfekte juletreet, den perfekte pynten og den perfekte maten. Det er viktig å tenke på at dette ikke er realiteten og disse personene sikkert har hjelp til det meste. Det er ikke den perfekte Julen som er viktig, men den perfekte julen for din familie. Sett fokus på det som er viktig for dere. For noen er dette maten, mens for andre kan det være juletreet, men ingen kan prioritere alt. 

Hvordan velge gaver til de nærmeste

Vi ønsker nok alle å gi den perfekte gaven til de nærmeste. I tillegg til å tenke på budsjettet så er det lurt å tenke på hva som er viktig for den personen. Det er ikke nødbnedigvis den dyreste gaven som betyr mest, men veldig ofte den gaven der man kan se omtenksomheten i 

valget. Det er disse gavene som betyr mest. 

Bruk litt tid i førjulstiden til å tenke på hver av de du skal kjøpe gave til og hva de ville sette pris på. Ved å stresse mindre om andre ting så kan man prioritere dette i stedet for å kanskje kjøpe en gave i siste liten som ikke er noe den personen egentlig ønsker seg. Ved å stresse mindre tar man som regel bedre valg på alle områder, også med hensyn til julen. Gjør denne julen litt ekstra fin for alle, men også for deg selv ved å nyte førjulstiden og alt det dette innebærer.