Hopp til innholdet

Hva skal budsjetteres

Blogg

Hva skal budsjetteres er et spørsmål som vi ofte får. I denne artikkelen vil du få svar på hva som kan være lurt å ha på budsjettet sitt og hva som kan regnes som litt mer generelle utgifter. Det er jo egentlig opp til deg å finne ut hva som passer for deg, men vi kan gi deg en svært god hjelpende hånd- Les videre for å få noen tips da vel!

Hva skal budsjetteres

Budsjettposter er greit å ha på sitt budsjett. Det vanlige er å ha inntekt og utgifter på forskjellige poster. Så hvis du har ulike inntekter så føres disse opp et sted.

Når det kommer til utgifter så kan du være så generell eller så spesifikk som du vil være. Dette betyr for eksempel at du kan ha «reise» som kategori, eller du kan dele inn i spesifikke utgifter knyttet til reise.

Noe vi anbefaler deg å sjekke ut, er SIFO sitt referansebudsjett. Hvis du ikke vet helt hva du burde ha i budsjettet ditt, så kan du finne gode eksempler der.

Hva skal budsjetteres når?

Du velger selv hvilken periode budsjettet ditt varer for. Noe vi tenker er relevant er å starte fra måned til måned, ettersom det er enklere å følge med på.

Budsjett skal ikke være vanskelig, så det å revidere budsjettet er noe du bør gjøre når du innser at du ikke greier å følge de grensene du har satt for deg selv. Det kan være at dette budsjettet hjelper deg å se hvor mye penger du faktisk bruker!